Luckin Coffee, Çin’in “Starbucks katili” olacağı iddiasıyla (evet bunu resmi olarak söylüyorlar) çıktı. Peki Luckin Gerçekten Starbucks imparatorluğu için ciddi bir tehdit oluşturuyor mu?

Çin genelindeki kahve tüketimi Avrupa ve ABD’ye kıyasla nispeten düşük kalsa da, bu durum hızla değişiyor. Başta Büyük şehirler olmak üzere, her türlü meyveyi soya topları ve kahve ile servis eden kafeleri her köşe başında görmeye başladık.

Starbucks’da, doğal olarak bu tüketim trendinden yararlandı ve trendin en önünde yer almayı başardı. Çin, Amerikan merkezli kahve devinin en hızlı büyüyen pazarı ve en büyük mağazasınada ev sahipliği yapmaktadır. Soya içerikli içeceklerler ile pazarda hızlı büyüyen yerel aktörler ile Costa Coffee gibi yabancı rakipleri ülkede ciddi yatırımlar yaparken, Starbucks, Çok bir çaba harcamadan Çin’in yeni trendinden zahmetsizce en Büyük payı almaktadır.

Ve Geçen Sene Sahaya Genç ve Yerli bir rakip Çıktı

Çin’in bu cesur genç kahve zinciri Luckin Kahve, Ekim 2017’de Pekin’de kurulduğundan bu yana rekabeti ciddi sekilde hızlandırdı. Şuan ülkedeki en büyük ikinci kahve zinciri olan Luckin, bir yıldan daha az bir sürede sıfırdan 1 Milyar Dolar değere ulaştı. Ve Bu bir yılda 5 milyon adetten fazla kahve sattı. Şuan ise değeri 3 milyar dolara dayandı.

Çinli kahve şirketi, başarısının Büyük bir kısminı, tüketicilerin kahvelerini satın almalarını kolaylaştıran Bina lobileri ve mağazaların içinde de yer almasını içeren stratejilerine borçlu. Tüm siparişinizi, kapınıza kadar çok hızlı bir şekilde veya teslim noktalarından birinden hızlı bir şekilde teslim almanızı saglayan QR kod ödeme sistemi ile yapılabilmesi siz daha satış noktasına ulaşmadan kahvenizin hazır ve sıcak şekilde sizi beklemesine borçlu olduğunu anlamak zor değil.

Starbucks, Çin’in sürekli değişen dijital trendlerinin zirvesinde kalmak için çok çalıştı ve paket servis çılgınlığı devam ederken daha fazla seçenek sunmaya başladıkları bildirildi, ancak Luckin’in tüm işi dijital satış olmaya başladı.

Starbucks, 1999 yılında Çin’deki ilk mağazasını açtı ve şu anda ülkenin büyük şehirlerinin çoğunda şehir merkezlerinin olmazsa olmazı. Çin’deki Starbucks mağazalarının sayısı şu an 3.400 civarında — bu durum ülkenin ABD’den sonra en büyük ikinci pazarı olmasını sağlıyor ve Starbucks gelecek yılın sonuna kadar 500 daha mağaza acmayı ve 2021 yılına kadar 5.000 satış noktasına ulaşmayı planlıyor.

Starbucks ın Çin’deki bu başarısı kulağa oldukça etkileyici gelebilir, ancak Luckin — büyük bir yatırım girişimi tarafından yatırım Aldı ve henüz kar elde etmek için bir baski görmemekte- şu anda mütevazı 660 mağazasını 2020 yılına kadar 6.000’e çıkarmayı planladığını açıkladı.Luckin’in fiyatları genellikle daha ucuz, ancak benim için tad olarak hala Starbucks’ın gerisinde.Bunun çok yakın bir gelecekte değişeceğine şüphem yok.

Bununla birlikte, Luckin bazı Starbucks’ın yatırımcılarını da cezbetmeyi başardı. Ve geçtiğimiz ay bir finansman turundan 200 milyon dolara yatırımı çok rahat bir şekilde topladı, Luckin’in bu hızlı büyümesi yakın zamanda katlanarak artmasını bekliyorum.

Luckin Kafe’nin Çin Dışına Giden Yüz Milyonlarca Dolardan Pay Kapması Pekini Üzmeyeceğini Ön Görmek Zor Değil.Başarı Ve Başarısızlıklarını hep birlikte göreceğiz.

https://cindengetir.com/2019/07/02/kahve-savaslari/

--

--

Ekim Işık Ganimgil
Ekim Işık Ganimgil

Written by Ekim Işık Ganimgil

Owner of FimexAsia & in China Since 2009

No responses yet